Dreamov blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chovanie spoločnosti k okoliu (frflanie)

Krutý pohľad na to čo človek dokázal spraviť za ten krátky čas s planétou na ktorej žije...
    Človek je vraj tvor prispôsobivý. Možno aj je, ale skôr vidím, že je pohodlný a rád si okolie prispôsobuje sebe. Vyrúbe lesy, pralesy, vyťaží uhlie ropu,spracuje ju, je mu jedno čo to spraví s prostredím okolo neho, hlavne, že má svoje pohodlie.
Netvrdím, že by sme sa mali presťahovať do jaskýň, čo sa stalo, už nezmeníme. Ale určite by to išlo aj inak, keby sme sa nehnali zbytočne stále dopredu za... za čím vlastne? Ohromné priemyselné projekty, preľudnovanie, zlatý vek sa tomu hovorilo. Čo z toho máme dnes? Problémy. Znečistenú Zem, nedostatok potravín, vody, zdrojov na ktorých sme už závislí, sme na pokraji zrútenia.
Išlo by to inak... bolo by nás tu menej, oveľa menej, ale menej by muselo trpieť, žili by sme šťastnejšie... Znie to ako utópia? Budiž, ale podľa mojho názoru by to šlo, ak by nebola spoločnosť taká aká je (a bola, nič moc sa nezmenilo za tie stáročia).

    Zoberme si napríklad globálne oteplovanie. Veľa vedcov sa o tom háda, stále nejaké prognózy, varovania, dohady. Dokonca to iná skupina vedcov vyvráti a hovorí úplne niečo iné.
    PREČO?
    Prečo sa nezačne konečne niečo robiť, ale stále sa len diskutuje? Prečo USA a Čína stále nedodržiava Kjótsku dohodu? Každý vie prečo a nikto s tým nič nespraví, len osamotené skupinky aktivistov sa snažia, podporované občas niekým kto sa chce zviditeľniť aby dostal hlasy voličov.

    Nie, stále sme sa nepoučili.

    Rozmyslite si aspoň či nabudúce odhodíte nedopalok na trávu...

   

Frflanie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014